JACQUELINE KENNEDY ONASSIS POVESTEA NESPUSĂ

– Ideea era să pară destul de inteligentă pentru a stârni interesul unui bărbat, însă nu atât de inteligentă încât să-i pericliteze egoul.
– Scopul educaţiei unei femei era să facă din ea o parteneră plăcută pentru soţul ei.
– Căsnicia are mult mai multe şanse să dureze când băieţii îşi trăiesc mai întâi tinereţea.
– Solicitată să spună care era ambiţia vieţii ei, Jackie a aruncat scurt: “să nu fiu casnică”.
– Drumul spre măritiş includea pe vremuri un vast circuit european. Vizitau muzee de artă şi antichităţi, pentru a vedea şi a cunoaşte tot, şi în acest mod, teoretic cel puţin, să fie interlocutoare mai interesante pentru viitorii lor soţi.
– Jackie preţuia faptul că în Franţa, în relaţia cu alţii, inclusiv cu bărbaţii, nu trebuia să ascundă că avea minte.
– Nu voia să ajungă o gospodină la cratiţă, sau soţie modernă. Îşi văzuse viitorul în persoana indiferentului şi ciufulitului Jack Kennedy. El era băiatul interesant şi băiatul sexy într-un singur ambalaj irezistibil.
– Nu are importanţă ce eşti de fapt. Singurul lucru important e ce cred oamenii că eşti.
– Jack Kennedy, alergic la ideea de căsătorie cum era, a recunoscut în cele din urmă că statutul său de burlac putea să-i creeze probleme, date fiind vârsta lui şi ambiţiile prezidenţiale, era mai bine să se însoare ca nu cumva adversarii săi politici să sugereze că era homosexual.
– Aflat fizic în dizarmonie cu atmosfera Kennedy, Jack a accentuat prin citit ruptura. În mod constant şi-a întărit în secret credinţa că îi era superior fratelui său, transformând fragilitatea fizică în rafinament.
– Pe scenă şi-a asumat rolul fratelui Kennedy leneş, de a cărui lipsă de ambiţie şi disciplină nu înceta să se plângă tatăl său. În culise, Jack s-a afundat şi mai mult în lectură.
– Jack a călătorit, a ţinut discursuri, a luptat pentru controlul Partidului Democrat, însă nu a fost dispus să-şi dezvăluie adevăratul obiectiv nici publicului, nici soţiei sale.

– Kennedy avea reputaţia de cel mai telegenic politician al Americii.
– “Aş putea să fiu chiar preşedinte, cu ceva mai multă planificare”.
– Considera că era vulgar dacă efortul şi cheltuielile sunt vizibile.
– Kennedy şi-a recâştigat uşor locul de senator cu mai mult de 73% din voturi, cel mai bun coeficient reuşit vreodată de un candidat din stat.
– Atunci când ea şi senatorul acţionau pe părţile opuse ale bulevardului, ea atrăgea întotdeauna mai multă lume.
– Trebuise să înveţe să treacă prin viaţă cu un bărbat care era deseori absent, în mod frecvent bolnav şi veşnic infidel.
– Dornic să se facă plăcut alegătorilor şi în ciuda unei vieţi de lectură şi studiu, JFK a considerat deseori că e util să facă pe neştiutorul în faţa consoartei lui presupus mai cultivată.
– I-a ţinut capul strâns cu ambele mâini, într-un efort conştient de a împiedica creierul să se scurgă afară. Interiorul albastru deschis al limuzinei se transformase într-un abator.
– „Piciorul lui ieşea de sub cearşaf, mai alb decât cearşaful. Am luat şi i l-am sărutat”.
– „Consider că viaţa mea s-a terminat. Şi îmi voi petrece restul vieţii aşteptând să se termine cu adevărat”.
– Doar pentru copii mai trăia, pentru a face din ei oamenii care ar fi vrut Jack să fie.
– Jackie coboară de pe piedestal. America începuse să-şi piardă răbdarea cu atitudinea ei arogantă şi modul de exprimare trufaş.
– „Aş vrea să pot schimba lumea pentru tine”.
– Măritişul lui Jackie cu Aristotel Onassis avea să fie o insultă adusă memoriei lui JFK şi o trădare a tot ce reprezentase preşedintele decedat.
– Onassis învinsese de unul singur uriaşa opoziţie a familiei Kennedy, Vaticanului şi opiniei mondiale la un loc când se însurase cu Jackie. Pentru Onassis titlurile din presa internaţională revoltată şi uluită nu făcuseră decât să sublinieze importanţa faptului să reuşise să convingă Frumoasa să se mărite cu Bestia.
– Întrebată care considera că era cea mai mare realizare a ei, a răspuns:”cred că faptul că după ce am trecut printr-o perioadă foarte grea, mă consider relativ sănătoasă la minte”.
– Eleanor Roosevelt: “nimeni nu mă poate umili fără acceptul meu”.

Reclame

Un răspuns to “JACQUELINE KENNEDY ONASSIS POVESTEA NESPUSĂ”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s